Peste alb cu sos de lamaie
PrinteazaPeste alb cu sos de lamaie din: peste, smantana, lamaie, unt, vin, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de peşte alb
- 2 ceşti cu smântână
- 1 lingură cu unt
- 3 lămâi
- 3 linguri cu ulei
- 4 cepe
- 1 ceaşcă de vin alb
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Peste alb cu sos de lamaie: Curăţă cepele şi taie-le julien. Incinge uleiul şi untul într-o tigaie, pune ceapa şi căleşte-o. Adaugă sucul de la cele trei lămâi şi ia tigaia de pe foc.
Spală bucăţile de peşte, curăţă-le şi pune-le într-o tavă de cuptor împreună cu ceapa călită. Potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă vinul alb şi dă la cuptor pentru o jumătate de oră, la foc potrivit.
Intre timp, toacă mărunt pătrunjelul verde şi amestecă-l cu toată cantitatea de smântână. Adaugă-l peste peşte când este gata şi mai dă la cuptor 5-10 minute.
Pofta buna!