Peste alb cu sos de lamaie

Printeaza

Peste alb cu sos de lamaie din: peste, smantana, lamaie, unt, vin, ceapa, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de peşte alb
  • 2 ceşti cu smântână
  • 1 lingură cu unt
  • 3 lămâi
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 cepe
  • 1 ceaşcă de vin alb
  • pătrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Peste alb cu sos de lamaie: Curăţă cepele şi taie-le julien. Incinge uleiul şi untul într-o tigaie, pune ceapa şi căleşte-o. Adaugă sucul de la cele trei lămâi şi ia tigaia de pe foc.

Spală bucăţile de peşte, curăţă-le şi pune-le într-o tavă de cuptor împreună cu ceapa călită. Potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă vinul alb şi dă la cuptor pentru o jumătate de oră, la foc potrivit.

Intre timp, toacă mărunt pătrunjelul verde şi amestecă-l cu toată cantitatea de smântână. Adaugă-l peste peşte când este gata şi mai dă la cuptor 5-10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.