Ciorba de vitel cu macris si gulie din: rasol de viţel, ceapă, morcovi, patrunjel, gulie, apa, orez, macris, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rasol de viţel 1 ceapă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 gulie 3 l apă 2 linguri orez 200 g măcriş frunze de ţelină sare piper Mod de preparare: Tai bucăţele carnea de viţel […]
Peste alb cu sos de macris si smantana
PrinteazaPeste alb cu sos de macris si smantana din: file de peşte alb (merluciu sau cod), file de peşte alb (merluciu sau cod), supă de legume, unt, faina, ulei, smantana, sare, piper macinat.
Ingrediente:
- 600 g file de peşte alb (merluciu sau cod)
- 250 g frunze de măcriş proaspete sau conservate
- supă de legume
- 20 g unt
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 3 linguri smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi fileurile de eventualele oase şi pieliţe. Le speli, le porţionezi şi le presari cu sare şr piper după gust.
Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei–şi le frigi în cuptorul încins, până devin aurii.
Intre timp, pregăteşti sosul. Cureţi frunzele de măcriş de codiţele mai groase, le speli şi le opăreşti timp de 5 minute, în supă fierbinte.
Le scurgi într-o strecurătoare şi le pasezi într-un blender sau cu ajutorul robotului de bucătărie.
Topeşti untul într-o cratiţă, presari făina şi amesteci, energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Adaugi piureul de măcriş şi omogenizezi, iar dacă vrei să subţiezi sosul, torni treptat supă caldă, încorporezi smântână, sare şi piper după gust, iar după câteva clocote, stingi focul şi torni sosul în sosieră.
Il serveşti cu peştele fript.
Peste alb cu sos de macris si smantana
Pofta buna!
Mancare de macris cu carne si patrunjel
Mancare de macris cu carne si patrunjel din: carne, măcriş, pastă de tomate, ceapă, făină, sare, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne 1 kg măcriş 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă 50 g făină sare 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti. între timp, opăreşti măcrişul ales, apoi îl […]
Pofta buna!