Peste alb in sos picant
PrinteazaPeste alb in sos picant din: file de peste alb, boabe de mustar, mustar, masline, alune, apa, ulei de masline, piper, sare.
- 4 fileuri peşte alb (cod, merluciu, pangasius),
- 50 g boabe de muştar
- 2 linguri muştar cu hrean
- 10 măsline verzi, fără sâmburi
- 50 g alune de pădure
- 1 ceaşcă de apă
- 5 linguri de ulei de măsline
- piper mozaic
- sare
- frunze verzi de salvie şi pătrunjel
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc fileurile de peşte pe ambele părţi.
Se scot apoi pe şerveţele. Se încing în altă tigaie două linguri de ulei şi se călesc alunele sfărâmate, boabele de muştar, măslinele, sarea şi piperul.
Intr-un castron se amestecă muştarul cu apă şi se toarnă peste ingredientele care s-au prăjit în tigaie. Se lasă sosul 10 minute la foc mic. Se adaugă apoi fileurile de peşte prăjite şi se decorează sosul cu frunze proaspete de salvie şi pătrunjel.
Pofta buna!