Peste alb in sos de smantana si vin spumos
PrinteazaPeste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare )
- 3 bulbi de fenicul
- 2 cepe
- 150 ml vin spumos sau orice vin alb
- 3 linguri smântână
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte şi le condimentezi. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai fenicglul în rondele.
Pui ceapa şi feniculul într-o cratiţă cu unt topit, sare, piper şi puţin ulei, la foc mic, să se înăbuşe cu capac, aproximativ un sfert de oră.
Intr-o formă rezistentă la cuptor, aşezi bucăţile de peşte şi peste ele răstorni compoziţia de ceapă cu fenicul.
Adaugi vinul şi smântână.
Laşi să fiarbă la cuptor, până când sosul scade la jumătate (20-25 de minute, la foc moderat).
Serveşti preparatul.
Peste alb in sos de smantana si vin spumos
Pofta buna!