Peste alb cu sos

Printeaza

Peste alb cu sos din: peste alb, morcovi, atrunjel, dafin, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, merisoare, sare, coriandru.

 

Ingrediente:Peste alb cu sos

  • 2 bucăţi de peşte alb
  • 1-2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 frunze de dafin
  •  2-3 linguri cu unt
  •  1 lingură cu făină
  •  2 gălbenuşuri
  •  100 ml smântână de gătit
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă cu muştar
  • merişoare
  • pătrunjel verde
  • sare
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Căleşte în puţin unt morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate rondele, adaugă 1 l de apă clocotită şi lasă să fiarbă.

Când legumele sunt aproape gata, adaugă peştele tăiat în bucăţi, un praf de sare, frunzele de dafin şi mai lasă pe foc zece minute. Scoate peştele cu o strecurătoare şi pune-l într-un vas de yena uns cu unt.

Incinge într-o tigaie o lingură cu unt, adaugă făina şi amestecă. Stinge cu supa de peşte strecurată, amestecând energic.

Toarnă vinul, amestecând, lasă să dea în 2-3 clocote şi ia de pe foc.

Separat, freacă gălbenuşurile cu smântână şi muştarul şi amestecă totul cu sosul fierbinte.

Toarnă sosul peste peşte, stoarce o jumătate de lămâie, presară merişoare şi dă la cuptorul încins.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Retete

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică din: fileuri de peste, rosii, ardei grasi, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul unic al peștelui la grătar însoțit de o saramură tradițională, reinventată pentru gurmanzii moderni. Această rețetă de saramura combină prospețimea peștelui cu aroma intensă a grătarului, creând […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.