Peste in aluat

Printeaza

Peste in aluat din: unt, faina, sare, galbenus, ardei, file de crap, somon, smantana, albus, marar, piper.

Ingrediente:

 aluat:

  • 200 g unt
  • 380 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri

 umplutură:

  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 500 g file de crap
  • 100 g somon
  • 200 ml smântână
  • 2 albuşuri
  • 1 legătură mărar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peste in aluat: Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile. Frămânţi până când aluatul este neted, îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece 1 oră.

Pentru umplutura, speli ardeii şi îi toci mărunt. Cureţi peştele de oase şi mixezi 50 g somon. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în crema de somon. Dai prin mixer crapul, până devine ca o pastă.

Adaugi în crema de albuş pasta de crap şi restul de somon tăiat bucăţi, smântână, ardeii tăiaţi cubuleţe şi mărarul tocat fin. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.

Intinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea tava unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat.

Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Dai vasul la cuptor şi îl laşi până se rumeneşte uşor, circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

Cozonac cu Nucă și Cacao

Cozonac cu Nucă și Cacao din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, nuca, cacao, esenta de vanilie. Această rețetă detaliată îți va arăta cum să pregătești un cozonac pufos și aromat, cu umplutură bogată de nucă și cacao, garantând că fiecare mușcătură va fi o sărbătoare a gusturilor. Reteta Cozonac cu […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Tare curioasa sunt sa vad cum au iesit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.