Peşte cu andive si morcovi
PrinteazaPeşte cu andive si morcovi din: peste, morcovi, telina, praz, andive, bere blonda, ceapa, galbenusuri, unt, smantana, marar, sare, piper.
- 600 g peste alb
- 300 g morcovi
- 300 g tije de telina
- 300 g praz
- 300 g andive
- 1/2 l bere blonda
- 2 cepe
- 2 gabenusuri
- 100 g unt
- 50 ml smantana
- cateva fire marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele si apoi se pun la călit în jumătate din cantitatea de unt. Se lasă 2 minute.
Pestele se aşază peste legume, se toarnă berea şi 500 ml apă şi se adaugă restul untului tăiat cubuleţe. Se acoperă si se lasă 15 minute la fiert, la foc mic.
Apoi, peştele se scoate, iar legumele se strecoară. Smântână se punelntr-o crăticioară, se adaugă gălbenuşurile, se bat bine cu telul şi se lasă 2 minute pe foc amestecând continuu.
Se toarnă apoi zeama în care au fiert peştele şi legumele şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă 5 minute la foc, apoi se pun legumele.
In fiecare farfurie se pun legume cu sos, se aşază o bucată de peşte deasupra şi se aduce la masă cu mărar.
Peşte cu andive si morcovi
Pofta buna!