Peste cu andive si paste

Printeaza

Peste cu andive si paste din: paste, andive, ceapa, capere, boia dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper, smantana, iaurt gras.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de peşte
  • 300 g paste colorate
  • 4 andive
  • ceapă
  • două linguri cu capere
  • boia dulce
  • 50 g unt
  • 80 ml coniac
  • o lingură amestec de oregano şi cimbru uscat
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • smântână
  • iaurt gras

 

Mod de preparare Peste cu andive si paste:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în untul încins până devine sticloasă, se adaugă caperele şi andivele tăiate bucăţele.

Se călesc câteva minute, se adaugă coniacul, sare şi piper după gust. Se toarnă un pahar de apă şi se fierbe totul până scade sosul. Bucăţile de peşte se spală, se scurg de apă şi se ung cu ulei.

Se condimentează, se presară cu o linguriţă cu boia, amestecul de oregano şi cimbru şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce peştele capătă o culoare albă. Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, se scurg şi se pun într-un bol.

Se adaugă compoziţia din cratiţă, se condimentează după gust şi se amestecă. Se pun în farfurii, se aşază deasupra peştele şi se servesc imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.