Peste cu ardei gras, ciuperci si vinete
PrinteazaPeste cu ardei gras, ciuperci si vinete din: peşte, ciuperci, morcovi, vinete, cartofi, ceapă, ardei graşi, telina rosii in bulion, usturoi, foi de dafin, piper, sare, pătrunjel, ulei, făină şi mălai.
- 1 kg peşte
- 500 g ciuperci
- 2 morcovi
- 2-3 cartofi
- 2 vinete în bulion
- 1 ceapă mare
- 2 ardei graşi
- 1/2 ţelină
- 6-7 roşii în bulion
- 5 căţei de usturoi
- 3 foi de dafin
- piper
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- câte 3 linguri cu făină şi mălai
Mod de preparare:
Curăţă peştele, spală-l, usucă-l , cu un şervet şi porţioneaza-l.
Presară bucăţile cu sare şi trece-le prin amestecul de făină şi mălai. Prăjeşte peştele în ulei, la foc mediu, după care lasă-l la cald.
Curăţă şi spală legumele şi ciupercile. Taie legumele în felii sau în cuburi, după preferinţă.
Căleşte ceapa, ardeii, morcovii şi ţelina, în uleiul încins, apoi adaugă ciupercile şi stinge cu o cană de apă fierbinte.
Lasă să dea în clocot, apoi adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe.
După ce s-au înmuiat legumele călite şi cartofii au fiert pe jumătate, pune vinetele şi roşiile în bulion, foile de dafin, sare şi piper după gust.
Aşază deasupra bucăţile de peşte prăjit şi introdu vasul în cuptor, pentru 20 de minute.
Deasupra presară pătrunjelul tocat mărunt.
Peste cu ardei gras, ciuperci si vinete
Pofta buna!