Peste aromat cu masline

Printeaza

Peste aromat cu masline din: crap, faina, ulei, masline, ceapa, bulion, verdeata, sare, piper, dafin, condimente.

Ingrediente:

  • 1 crap sau 4-5 caraşi
  • 2 linguri făină
  • 1 ceaşcă plină cu ulei
  • 20 de măsline fără sâm­buri
  • 2 cepe
  • bulion
  • dafin
  • sare
  • piper
  • verdeaţă tocată
  • condimente (busuioc, coriandru, maghiran)

 

Mod de preparare Peste aromat cu masline:

Curăţaţi peştii de solzi, scoateţi-le capetele şi aripile (dacă aveţi caraşi), goliţi-i de intestine şi adunaţi lapţii sau icrele.

Tăiaţi peştele felii, săraţi-l şi piperaţi-l, lăsaţi-l să stea 10 min, apoi treceţi peştele prin faină şi rumeniţi-l în ulei încins.

Păstraţi-l la cald.

Curăţaţi ceapa, tocaţi-o peştişori şi căliţi-o în ulei, pe foc moale.

Când devine transparentă, adăugaţi în sos foaie de dafin, bulion desfăcut în apă rece, sare, piper boabe, alte condimente şi fierbeţi-le acoperit 15 min.

Clocotiţi măslinele, clătiţi-le cu apă rece, puneţi-le în sos odată cu feliile de peşte. Puneţi feliile de peşte prăjit în sosul de ceapă.

Lăsaţi încă 10 min şi stingeţi focul.

Serviţi mâncarea caldă, decorată cu verdeaţă tocată, cu pâine proaspătă şi vin alb dulce sau must.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.