Peste cu bambus

Printeaza

Peste cu bambus din: file de peste, ceapa, muguri de bambus, ulei, lamai, busuioc, chili, crevete, cocos, zahar, pasta de curry.

Ingrediente:

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 200 g muguri de bambus proaspeţi
  • ulei de arahide pentru prăjire
  • 4 frunze de lămâi verzi Kaffir
  • 1 legătură de frunze de busuioc thailandez
  • 2 chili roşii proaspeţi
  • 8 crevete mari
  • 600 g file de peşte-pescar
  • cca 225 ml cremă de cocos
  • 1 1/2 linguriţă pastă de curry roşie
  • 500 ml lapte de cocos
  • 2 linguri sos de peşte
  • 2 linguriţe de zahăr

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie mărunt. Se curăţă mugurii de bambus, se spală şi se taie bucăţi de 5 cm

. Apoi se călesc în puţin ulei, până se frăgezesc.

Se spală frunzele de lămâi verzi Kaffir si cele de busuioc thailandez, se taie felii subţiri si se asază alături.

Se curăţă chili, se spală şi se taie în jumătate; se înlătură cotorul si seminţele si se taie mărunt.

Se curăţă crevetele, se înlătură interiorul. Se taie peştele cuburi. Se prăjesc cuburile de peşte, crevetele şi cepele verzi în ulei de arahide încins în wok.

Crema de cocos se pune la fiert în wok si se amestecă continuu, până ce partea superioară luceşte uleios.

Se amestecă apoi pasta de curry, laptele de cocos şi mugurii de bambus, apoi se adaugă sos de peşte, zahăr, frunze de lămâi verzi Kaffir si chili.

Amestecul se dă în clocot, se adaugă peştele şi crevetele si se încălzesc.

Se condimentează cu curry de peşte, se ornează cu busuioc thailandez si se serveste.

 

Peste cu bambus

Peste_cu_bambus

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.