Peste (biban de mare) in sos picant

Printeaza

Peste (biban de mare) in sos picant din: biban de mare, ulei de rapita, ulei de masline, praz, usturoi, patrunjel, rosii, fulgi de chili, boia afumata, curry picant, suc de lamaie, chimen, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 2 bucăți de biban de mare (cca 1 kg)
  • 50 ml ulei de rapiță
  • 50 ml ulei de măsline
  • ½ bucată de praz sau 2-3 fire mari de ceapă verde
  • 6 căței de usturoi
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 5 roșii
  • ½ linguriță fulgi de chili
  • 1 linguriță pudră de boia afumată
  • ½ linguriță de curry picant
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Peștii se spală, se usucă cu prosop de hârtie, se fac incizii fine în partea de sus, se masează cu sare și piper.

Prazul, usturoiul și fulgii de chili se prăjesc în uleiul de rapiță până se înmoaie.

Se adaugă pătrunjelul tocat, chimenul, boiaua, curry-ul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și roșiile tăiate cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

Se gătesc la foc mic cca 5 min. așază peștii într-o tavă și fiecare se umple cu 1 lingură din amestecul de mai sus.

Cu restul de amestec se acoperă peștii.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 190°C cca 25-30 min., timp care variază în funcție de mărimea peștilor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește

Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește din: papaya, creveti, rosii, ardei iute, marar, sos de peste, suc de lime, zahar. Explorați aroma intensă și textura crocantă a papaya verde în această salată exotică, însoțită de creveți suculenți și un dressing aromatic. Salata este o combinație populară în bucătăria asiatică, oferind o […]

Ceai de Gălbenele și Măceșe

Ceai de Gălbenele și Măceșe – este o infuzie aromatică și plină de beneficii pentru sănătate. Gălbenelele sunt renumite pentru proprietățile lor antiinflamatorii și vindecătoare, în timp ce măceșele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. Această combinație oferă o băutură nu doar delicioasă, ci și foarte benefică pentru sistemul imunitar și pentru bunăstarea generală. […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.