Peste cu caise, alune si cuscus

Printeaza

Peste cu caise, alune si cuscus din: peşte alb, praz verde, morcov, cuscus, caise uscate, alune de padure, unt, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:Peste_cu_caise_alune_si_cuscus

  • 600 g peşte alb
  • 1 fir praz verde
  • morcov fiert
  • 200 g cuscuş
  • 100 g caise uscate
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g unt
  • 3 căţei de usturoi
  • coriandru boabe
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Tai peştele bucăţi mai mari si le asezi intr-o tava cu putin ulei.

Le presari cu sare, piper, coriandru putin zdrobit, usturoiul taiat felii si dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Pui 400 ml de apă la fiert cu un praf de sare şi când dă în clocot adaugi cuşcuşul.

Laşi pe foc trei minute, dai deoparte şi adaugi untul, fructele us­cate, alunele tăiate bucăţi, morcovul tăiat felii fine şi prazul tăiat bucăţi.

Serveşti peştele alături de garnitura de cuşcuş, cu fructe uscate şi cu pă­trunjel verde.

 

Peste cu caise, alune si cuscus

Peste_cu_caise_alune_si_cuscus

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Conservă de Pește cu Aromă Mediteraneană – Rețetă Pentru Iarnă

Conservă de Pește cu Aromă Mediteraneană – Rețetă Pentru Iarnă din: peste, sare de mare, ulei de masline extravirgin, rozmarin, cimbru, usturoi, ardei, lamai. Explorează o nouă dimensiune a conservelor de pește cu această rețetă inovatoare, inspirată de aromele mediteraneene. Ideală pentru zilele friguroase de iarnă, această conservă îmbină gustul peștelui cu notele aromatice ale […]

 

Retete

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică din: fileuri de peste, rosii, ardei grasi, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul unic al peștelui la grătar însoțit de o saramură tradițională, reinventată pentru gurmanzii moderni. Această rețetă de saramura combină prospețimea peștelui cu aroma intensă a grătarului, creând […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.