Peste cu capac de zarzavat
PrinteazaPeste cu capac de zarzavat
Ingrediente:
- 200 g unt
- 800 g filé de şalău
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei
- 1 lămâie
- 1/2 de ţelină rasă
- 1leg. ceapă verde
- sare
- delicat
- piper
- capere
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Peste cu capac de zarzavat: Se topesc 100 g unt şi când este încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem peştele de mai multe ori ca să se pătrundă.
Separat se topeşte restul de unt în care se pune ceapa, ardeiul, ţelina, lămâia, sarea, piperul, delicatul, caperele şi ceapa verde. Lăsăm să se călească bine, apoi sosul îl punem peste peşte cu pătrunjel tocat deasupra.
Zarzavatul trebuie tocat cubuleţe, iar lămâia trebuie curăţată de coaja galbenă.
Peştele se pune pe un platou, iar peste peşte se toarnă sosul cu zarzavat, iar ca decor se presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!