Peste cu capac de zarzavat

Printeaza

Peste cu capac de zarzavat

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 800 g filé de şalău
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei
  • 1 lămâie
  • 1/2 de ţelină rasă
  • 1leg. ceapă verde
  • sare
  • delicat
  • piper
  • capere
  • 1 legătură de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Peste cu capac de zarzavat: Se topesc 100 g unt şi când este încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem peştele de mai multe ori ca să se pătrundă.

Separat se topeşte restul de unt în care se pune ceapa, ardeiul, ţelina, lămâia, sarea, piperul, delicatul, caperele şi ceapa verde. Lăsăm să se călească bine, apoi sosul îl punem peste peşte cu pătrunjel tocat deasupra.

Zarzavatul trebuie tocat cubuleţe, iar lămâia trebuie curăţată de coaja galbenă.

Peştele se pune pe un platou, iar peste peşte se toarnă sosul cu zarzavat, iar ca decor se presară pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.