Peste cu capere
PrinteazaO reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper.
- 600 g file de peste de 150 g fiecare
- 4 cuisoare
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g rosii cherry
- 2 linguri capere
- 3 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se şterge peştele cu prosoape de hârtie, se sărează şi se piperează. Se curăţă şi se taie felii căţelul de usturoi. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte usturoiul; după 1 min. se adaugă peştele; după alte 3 min. se întoarce şi se adaugă roşiile, caperele, cuişoarele şi 2/3 din cantitatea de pătrunjel tocat; se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min.
Se scoate capacul şi se lasă să mai fiarbă 2 min. fără capac. Se ia apoi vasul de pe foc, se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte cu cartofi fierţi sau pâine proaspătă.
Peste cu capere
Pofta buna!