Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac din: fripturi de miel, pasta de rosii, ardei iuti, cartofi noi, spanac, unt, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o […]
Peste cu cartofi gratinati
PrinteazaPeste cu cartofi gratinati din: unt, bacon, ceapa, cimbru, cartofi, cod, crema de branza, salata verde.
Ingrediente:
- 1 cubuleţ mic de unt
- 4 felii lungi de bacon afumat
- 1 ceapă, feliată fin
- 1/2 legătură mică de cimbru, doar frunzele
- 1 kg de cartofi pentru copt, spălaţi şi feliaţi
- 350g de cod, fără piele, tăiat în bucăţi mari
- 300ml cremă de brânză cu puţine grăsimi
- salată verde crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Topeşte untul într-un vas ceramic şi prăjeşte în el baconul până când îşi schimbă culoarea. Adaugă ceapa şi cimbrul şi sotează-le 5 minute împreună cu baconul, până când ceapa începe să se înmoaie.
Dă focul mai mic, adaugă cartofii lângă ceapă şi acoperă vasul. Găteşte cartofii 25-35 de minute, până când se înmoaie, amestecând ocazional pentru a nu se prinde de vas.
Când cartofii sunt gata, încorporează codul, crema de brânză şi presară piper negru proaspăt măcinat. Aplatizează mâncarea cu o spatulă pentru peşte şi dă vasul la cuptor 40 de minute, până când gratinul devine auriu. Serveşte-l cu o salată verde.
Peste cu cartofi gratinati
Pofta buna!
Suc de lychee cu capsuni din: lychee, capsuni, apa de trandafiri, apa minerala. Lychee este un fruct tropical originar din China, iar acum este cultivat și în multe alte părți ale lumii, inclusiv Asia de Sud-Est, India și Africa de Sud. Lichii sunt fructe mici, rotunde, care au aproximativ dimensiunea unei mingi de golf. Au […]