Supă Tom Yum cu Pește și Tofu: Un Deliciu Thai Aromat din: file de peste, tofu, apa, lemongrass, lime, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de peste, suc de lime, ardei iute, coriandru. Supa reprezintă o interpretare bogată și complexă a clasicei supe Tom Yum, îmbinând texturi delicate și arome profund aromate. Acestă supă tradițională […]
Peste cu cartofi si morcovi (storceac)
PrinteazaPeste cu cartofi si morcovi (storceac) din: morun, cartofi, morcovi, bors, ceapa, varza, rosie, ardei gras, zer, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg morun
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 500 ml bors
- 2 cepe
- 1 varza mica
- 1 rosie
- 1 ardei gras
- 500 ml zer
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt, apoi puneţi-l la fiert, mai puţin roşia, în 2 l apă şi 1 linguriţă de sare.
După ce zarzavatul a dat în clocot, luaţi spuma şi puneţi peştele, tăiat în cuburi cu latura de circa 4cm.
Fierbeti totul 20 de minute la foc mic, apoi puneţi roşia, opărită, curăţată de pieliţă şi tăiată în cubulete.
Mai lăsaţi să fiarbă 2-3 minute şi, la final, adăugaţi borşul şi zerul, fierte separat. în cazul în care nu aveţi zer, puneţi 2-3 linguri de smântână diluată cu 200ml apă rece şi amestecate cu 2 gălbenuşuri.
Serviţi storceacul presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Peste cu cartofi si morcovi
Pofta buna!
Aspic de Pește cu Legume din: file de peste, gelatina, supa, morcovi, telina, mazare, oua, sare, piper, lamaie. Aspicul de pește reprezintă o alegere rafinată pentru orice masă festivă sau ocazie specială, combinând savoarea delicată a peștelui cu prospețimea legumelor și eleganța prezentării. Această rețetă versatilă permite utilizarea diferitelor tipuri de pește, cum ar fi […]