Peste cu cartofi si oregano
PrinteazaPeste cu cartofi si oregano din: cartofi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de masline, lamaie, rosii, cod, patrunjel.
Ingrediente:
- 5 cartofi mici (circa 400q), spălaţi bine si tăiaţi în sferturi
- 1 ceapă, tăiată în două şi feliată
- 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1/2 linguriţă de oregano
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie, tăiată în sferturi
- 2 roşii, tăiate în sferturi
- 2 fileuri de cod proaspăt, fără piele (circa 200g)
- 1 mână mică de pătrunjel, tocată grosier
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune cartofii, ceapa, usturoiul, oreganoul şi uleiul de măsline într-o tavă, asezonează-le, apoi amestecă-le direct cu mâna, pentru a le îmbrăca în ulei.
Dă tava la cuptor pentru 15 minute, întoarce toate ingredientele pe partea cealaltă şi mai lasă-le 15 minute.
Adaugă lămâia şi roşiile şi coace-le alte 10 minute, apoi aşază deasupra ingredientelor din tavă fileurile de peşte şi ţine-le la cuptor încă 10 minute.
Serveşte cu pătrunjel presărat deasupra.
Peste cu cartofi si oregano
Pofta buna!