Peste cu castraveţi căliţi

Printeaza

Peste cu castraveţi căliţi: peste, suc de lamaie, castraveti, rosii, unt, sare, faina, ulei, smantana, branza de vaci, piper, marar.

Ingrediente:Peste cu castraveţi căliţi

  • 4 fileuri de peşte alb (cod, şalău) câte 125 g fiecare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 castraveţi
  • 300 g roşii
  • 20 g unt sau margarină
  • sare
  • făină pentru pane
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură smântână
  • 1 lingură brânză de vaci
  • piper
  • 1/2 legătură mărar

 

 

Mod de preparare:

Clăteşti fileurile de peşte şi le usuci îrj şerveţele absorbante.

Pui fileurile pe o farfurie şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Cureţi castraveţii de coajă, le scoţi seminţele şi îi tai mărunt.

Speli roşiile, le tai în patru şi le scoţi seminţele.

Căleşti castraveţii scurt în ulei încins cu unt, apoi îi laşi să fiarbă 5 minute, la foc mic, într-un vas cu capac.

Intre timp, sărezi peştele şi îl tăvăleşti prin făină.

Prăjeşti peştele pe ambele părţi 5 minute.

Adaugi roşiile peste castraveţi şi laşi să mai fiarbă 2 minute.

Incorporezi brânza de vaci, amestecată cu smântână, sărezi şi piperezi.

Când e aproape gata, adaugi mărarul tocat. Serveşti sosul lângă peşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.