Peste cu ceapa si masline din: crap sau carasi, lin sau salau, ulei, ceapa, masline, rosii, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, faina. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg sau 4-6 caraşi 1 lin mai mare sau 1 şalău mijlociu 1 ceaşcă de ulei 2 cepe mari 20-24 măsline negre fără sâmburi 2 roşii (sau 2 […]
Peste cu ceapa si rosii
PrinteazaPeste cu ceapa si rosii din: peste, rosii, ceapa, iaurt, margarina, zeama de lamaie, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg de peste de orice fel
- 1 kg rosii
- 4 cepe mari
- 2 cani de iaurt
- 100 g unt sau margarina
- Zeama de la 1 lamaie
- 150 g cascaval ras
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala, se fileteaza, se portioneaza, se sareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se pipereaza.
Se taie ceapa solzisori si se caleste in unt.
Intr-o tava adanca, unsa cu unt se aseaza un strat de peste, unul de rosii curate si pielite si taiate in rondele, altul de peste,apoi se adauga iaurtul, ceapa, untul si se da la cuptor 25 de minute.
Se scoate, se presara cascavalul ras si se mai lasa 10 minute. Se serveste ornat cu verdeata.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste cu ceapa si masline
Peste cu dulceata de ceapa
Peste cu dulceata de ceapa din: peste, broccoli, fasole, gulie, ceapa, ardei, zahar, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte broccoli 300 g fasole verde 1 gulie Pentru dulceaţa de ceapă: 100 g ceapă roşie 1 -2 ardei iuţi 60 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 60 ml oţet balsamic 1 foaie […]
Pofta buna!
Ador pestele preparat sub orice forma. Cel mai mult imi place crapul, somnul si stiuca. Deci sigur o sa incerc aceasta reteta de peste cu ceapa si rosii.