Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

Printeaza

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

Ingrediente:Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

  • 12 capace
  • 600 g peşte de mare
  • 400 g ciuperci
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • boia iute
  • 1 lingură smîntînă
  • 80 g şvaiţer
  • caşcaval sau parmezan ras
  • 1 lingură făină
  • 1 /2 lămîie
  • 3 /4 pahar vin
  • 1 legătură pătrunjel
  • nucşoara rasă
  • 600 g cartofi

 

Mod de preparare:

Peştele se fierbe împreună cu ciupercile în puţină apă, vin şi sare. Din zeamă se face un sos gustos cu unt, făină şi boia.

Se fierbe 8-10 minute, apoi se leagă cu gălbenuşul şi cu smîntina. Separat se face un piure de cartofi (din 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă).

Cu acest piure se spriţuieşte pe marginea capacului, pe fund ca un cerc, cu cartofi .

La mijloc se pun peştele şi ciupercile tăiate, ames­tecate cu sosul şi deasupra caşcavalul ras.

Se stropesc cu unt şi se gratinează. Se servesc cu lămîie şi pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.