Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac
PrinteazaPeşte, ciuperci şi şvaiţer la capac
- 12 capace
- 600 g peşte de mare
- 400 g ciuperci
- 200 g unt
- 3 gălbenuşuri
- sare
- boia iute
- 1 lingură smîntînă
- 80 g şvaiţer
- caşcaval sau parmezan ras
- 1 lingură făină
- 1 /2 lămîie
- 3 /4 pahar vin
- 1 legătură pătrunjel
- nucşoara rasă
- 600 g cartofi
Mod de preparare:
Peştele se fierbe împreună cu ciupercile în puţină apă, vin şi sare. Din zeamă se face un sos gustos cu unt, făină şi boia.
Se fierbe 8-10 minute, apoi se leagă cu gălbenuşul şi cu smîntina. Separat se face un piure de cartofi (din 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă).
Cu acest piure se spriţuieşte pe marginea capacului, pe fund ca un cerc, cu cartofi .
La mijloc se pun peştele şi ciupercile tăiate, amestecate cu sosul şi deasupra caşcavalul ras.
Se stropesc cu unt şi se gratinează. Se servesc cu lămîie şi pătrunjel verde.
Pofta buna!