Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor
PrinteazaPeste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor din: cod, gogosari, cartofi, ceapa, usturoi, rosii, sunca, vin, faina, patrunjel.
- 700 g cod
- 3 gogoşari
- 6 cartofi
- 3 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 2 felii şuncă afumată
- 1 ceaşcă vin roşu
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri făină
- sare
Mod de preparare:
Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai rondele, îi prăjeşti separat, apoi în grăsimea rămasă.
Căleşti ceapa şi usturoiul tăiat mărunt, gogoşarii tăiaţi fâşii, şunca tăiată fâşii şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.
Ungi apoi o formă cu unt, aşezi cartofii, apoi peştele, legumele călite împreună cu şunca, torni vinul şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. Când totul e gata, presari mărar fin tocat.
Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor
Poftă bună!