Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor

Printeaza

Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor din: cod, gogosari, cartofi, ceapa, usturoi, rosii, sunca, vin, faina, patrunjel.

Ingrediente:Peste cu cartofi si gogosari, la cuptor

  • 700 g cod
  • 3 gogoşari
  • 6 cartofi
  • 3 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • 2 felii şuncă afumată
  • 1 ceaşcă vin roşu
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai rondele, îi prăjeşti separat, apoi în grăsimea rămasă.

Căleşti ceapa şi usturoiul tăiat mărunt, gogoşarii tăiaţi fâşii, şunca tăiată fâşii şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.

Ungi apoi o formă cu unt, aşezi cartofii, apoi peştele, legumele călite împreună cu şunca, torni vinul şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. Când totul e gata, presari mărar fin tocat.

Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor

Peste cu cartofi si gogosari, la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.