Peste (cod) umplut
PrinteazaPeste (cod) umplut din: cod, spanac, ulei, praz, usturoi, ou, orez, sare, piper.
- 2 trunchiuri de cod
- spanac
- sare si piper
- ulei de măsline
- 1 fir de praz tăiat rondele subţiri
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 1 ou
- 3-4 linguri orez fiert
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală 2 trunchiuri de cod decongelate. Se condimentează cu sare şi piper.
Se opăresc 500 g spanac 5 minute în apă cu sare, se scurge, se toacă.
Se căleşte în ulei de măsline 1 fir de praz tăiat rondele subţiri; se adaugă spanacul, sare, piper, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1 ou, 3-4 linguri orez fiert si 100 g caşcaval ras. Cu această compoziţiei se umple burta peştilor şi se închide la loc cu scobitori.
Se tăvăleşte peştele umplut prin făina, prin ou bătut şi pesmet şi se rumeneşte în ulei încins pe ambele feţe.
Se serveşte cald cu felii de lămâie.
Pofta buna!