Peste condimentat

Printeaza

Peste condimentat din: peste, ghimbir, ulei, usturoi, sos de scoici, sos de soia, zahar, sare, piper, curry.

Ingrediente:

  • 500 g balitong (sau alt peşte), curăţat
  • 1 linguriţă ghimbir tocat
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1 lingură praf de carne cu curry
  • 1 lingură praf de belacan
  • 1 linguriţă usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriţă sos de scoici
  • 1/2 linguriţă sos de soia concentrat
  • 1 linguriţă zahăr
  • puţin piper
  • puţină sare
  • 1 legătură frunze de curry
  • 150 ml apă

 

Mod de preparare:

Peste condimentat: In ulei bine încins, se căleşte ghimbirul, până ce începe să îşi degajă aroma. Se adaugă ingredientele pentru sos şi se agită vasul, pe foc.

Când şi noua aromă începe să se simtă, se toarnă apa şi se lasă la foc mic până ce dă în clocot. Se adaugă peştele şi focul se trece pe mediu, lăsându-se până ce sosul se îngroaşă vizibil, amestecându-se uşor din când în când.

Se scoate pe platoul de servire şi se serveşte cu ceapă verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.