Peste copt cu ceapa, rosii si patrunjel
PrinteazaPeste copt cu ceapa, rosii si patrunjel din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin alb, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 1,5 kg file de peşte
- 2 cepe
- 1 fir praz
- 6 căţei de usturoi
- 6 roşii
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriţă piper boabe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Condimentezi peştele cu sare şi piper, tai rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstrezi cam o treime, iar restul îl pui într-o tavă.
Presari sare, usturoi tocat mărunt, o parte din roşii tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper. Aşezi deasupra peştele, îl stropeşti cu vin şi cu ulei şi îl acoperi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii.
Dai tava la cuptor, la foc mediu. Stropeşti din când în când peştele cu sosul din tavă. Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele este bine pătruns.
Se serveste cu mujdei de usturoi şi pătrunjel tocat, presărat pe deasupra.
Pofta buna!