Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic
PrinteazaO reteta de peste copt in punga, cu rosii si otet balsamic din: rosii, usturoi, ardei iute, ceapa, otet balsamic, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, peste si ou. Este o combinaţie de arome care se potriveşte cu foarte multe specii de peşte; puteţi s-o încercaţi cu cod, egrefin sau chiar limbă-de-mare. Mâncarea poate fi servită cu un bol mare de spaghete, pătrunjel tocat, ulei de măsline şi coajă de lămâie.
- 4-5 roşii bine coapte, eventual de culori diferite, tăiate felii
- un căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii subţiri
- un ardei iute roşu proaspăt, tăiat în două, curăţat de seminţe şi tocat
- 1/2 ceapă mică, curăţată şi tăiată solzişori
- 6 linguri oţet balsamic
- o legătură mică de busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- un peşte John Dory mare, de circa 600 g, curăţat de solzi şi de intestine
- un ou mare, bătut
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Rupeţi o bucată de circa 1 metru de folie de aluminiu sau hârtie cerată şi îndoiţi-o, obţinând o foaie dublă de 50 cm lungime. îndoiţi-o din nou şi desfaceţi-o — o să arate ca o carte deschisă.
Intr-un bol, amestecaţi roşiile, usturoiul, ardeiul iute, ceapa, oţetul balsamic şi busuiocul cu ulei de măsline, sare şi piper. Puneţi acest amestec pe o parte a foliei de aluminiu şi aşezaţi deasupra peştele.
Ungeţi marginile foii de aluminiu cu puţin ou bătut şi împăturiţi foaia peste peşte. Sigilaţi două dintre cele trei margini, îndoindu-le de câteva ori. Stropiţi cu puţină apă şi îndoiţi strâns ultima margine, având grijă ca punga să fie închisă ermetic.
Aşezaţi punga cu peşte într-o tavă pentru cuptor din metal, introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi în jur de 20 de minute. Scoateţi punga din cuptor şi lăsaţi-o să stea 5 minute, după care puneţi-o pe un platou curat, duceţi-o la masă şi deschideţi-o.
Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic
Pofta buna!