Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic

Printeaza

O reteta de peste copt in punga, cu rosii si otet balsamic din: rosii, usturoi, ardei iute, ceapa, otet balsamic, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, peste si ou. Este o combinaţie de arome care se potriveşte cu foarte multe specii de peşte; puteţi s-o încercaţi cu cod, egrefin sau chiar limbă-de-mare. Mâncarea poate fi servită cu un bol mare de spaghete, pătrunjel tocat, ulei de măsline şi coajă de lămâie.

Ingrediente:

  • 4-5 roşii bine coapte, eventual de culori diferite, tăiate felii
  • un căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii subţiri
  • un ardei iute roşu proaspăt, tăiat în două, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1/2 ceapă mică, curăţată şi tăiată solzişori
  • 6 linguri oţet balsamic
  • o legătură mică de busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un peşte John Dory mare, de circa 600 g, curăţat de solzi şi de intestine
  • un ou mare, bătut

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Rupeţi o bucată de circa 1 metru de folie de aluminiu sau hârtie cerată şi îndoiţi-o, obţinând o foaie dublă de 50 cm lungime. îndoiţi-o din nou şi desfaceţi-o — o să arate ca o carte deschisă.

Intr-un bol, amestecaţi roşiile, usturoiul, ardeiul iute, ceapa, oţetul balsamic şi busuiocul cu ulei de măsline, sare şi piper. Puneţi acest amestec pe o parte a foliei de aluminiu şi aşezaţi deasupra peştele.

Ungeţi marginile foii de aluminiu cu puţin ou bătut şi împăturiţi foaia peste peşte. Sigilaţi două dintre cele trei margini, îndoindu-le de câteva ori. Stropiţi cu puţină apă şi îndoiţi strâns ultima margine, având grijă ca punga să fie închisă ermetic.

Aşezaţi punga cu peşte într-o tavă pentru cuptor din metal, introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi în jur de 20 de minute. Scoateţi punga din cuptor şi lăsaţi-o să stea 5 minute, după care puneţi-o pe un platou curat, duceţi-o la masă şi deschideţi-o.

Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.