Peşte (crap) umplut la grătar
PrinteazaO reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide.
- 4 crapi
- 2 cepe mijlocii
- 1 cană cu orez
- 2 morcovi raşi
- 1 lingură cu vin
- 2 linguri cu ulei
- busuioc
- rucola
- sare de mare
- piper
- stafide
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi condi- mentează-i cu busuioc, încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate şi morcovii raşi.
Când s-au înmuiat, adaugă orezul spălat, apă şi lasă la fiert. Sărează şi adaugă stafidele spălate şi vinul. Când orezul e fiert, umple burţile crapilor cu pilaf (nu prea mult, deoarece orezul se umflă la foc). Coase burta peştelui ca să nu iasă umplutura.
Pune crapii umpluţi pe grătar şi prăjeşte-i la foc domol vreo 20 de minute. Serveşte-i cât sunt calzi, stropiţi cu zeamă de lămâie, pe strat de frunze de rucola şi morcov.
Peşte umplut la grătar
Poftă bună!