Peste (crap) pe varza
PrinteazaPeste (crap) pe varza din: crap, bulion, varza, rosii, untdelemn, vin rosu, cimbru, dafin, piper, sare.
Ingrediente:
- 1,2 kg crap
- 2 linguri bulion de roşii
- 1,5 kg varză albă
- 400 g roşii
- 150 ml untdelemn
- 120 ml vin roşu
- cimbru
- foi de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare Peste (crap) pe varza:
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se spală, se porţionează în şase bucăţi, se dă un praf de sare şi se unge cu untdelemn.
Intr-un vas, separat, se încinge restul de untdelemn care se stinge cu bulion şi vin.
Se adaugă varza tăiată fideluţă, foile de dafin, sarea, cimbrul şi piperul.
După ce varza s-a călit şi s-a înmuiat, se adaugă bucăţile de peşte peste care se pun felioare de roşii.
Se dă din nou la cuptor până când peştele e bine rumenit.
Pofta buna!