Peste cu crema de cocos
PrinteazaPeste cu crema de cocos din: file de peste, lamaie, praf de usturoi, scortisoara, cimbru, boia, piper, sare, spanac, lapte de cocos, ceapa, usturoi, unt, creveti, faina, curry, coriandru.
- 1 kg file de peşte, de ex. biban
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă de praf de usturoi
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1/2 linguriţă de boia piper proaspăt măcinat
- sare
- 150 g spanac proaspăt (frunze)
- 300 ml lapte de cocos
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 40 g unt
- 225 g creveţi decorticaţi
- 40 g făină
- 1 vârf de cuţit de curry măcinat
- 1 vârf de cuţit de coriandru măcinat
Mod de preparare:
Se spală fileul de peşte, se usucă prin tamponare şi se stropeşte cu zeama de lămâie.
Se amestecă praful de usturoi, scorţişoara, cimbrul, praful de boia, 1 priză de piper şi 1 priză de sare.
Se freacă peştele cu acest amestec. Se lasă peştele acoperit în frigider cel puţin o oră.
Se curăţă spanacul, se spală şi se taie în fâşii subţiri. Se pune la fiert într-o oală împreună cu laptele de cocos.
Se lasă să clocotească la foc mic până când lichidul s-a redus puţin. Se ia oala de pe aragaz.
Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se toacă mărunt ceapa, iar usturoiul se zdrobeşte cu puţină sare cu dosul unui cuţit.
Se călesc în jumătate din cantitatea de unt, amestecând continuu, până devin sticloase.
Se spală creveţii, se usucă şi se adaugă la ceapă şi la usturoi. Se fierb împreună timp de 3 minute.
Se pasează fin în blender spanacul uşor răcit împreună cu laptele de cocos.
Se adaugă la creveţi şi se încorporează. Se lasă totul să fiarbă în continuare la foc mic.
Se taie fileul de peşte în bucăţi. Se amestecă făina cu puţină sare, curry şi coriandru.
Se trec bucăţile de peşte prin acest amestec. Se încinge restul untului şi se rumeneşte peştele, câte 6 minute pe fiecare parte.
Se aranjează peştele pe farfurii, împreună cu crema de spanac şi cocos.
Se serveşte cu lipie.
Pofta buna!