Peste cu crema de mustar si smantana
PrinteazaPeste cu crema de mustar si smantana din: fileuri de cambulă sau de ton, suc de lămâie, sare, piper măcinat, mântână solidă, smântână pentru gătit, muştar franţuzesc, praf de muştar, cherry sec (sau vermut), zahăr.
- 1-2 fileuri de cambulă sau de ton (a câte 80 g fiecare)
- 2 linguri suc de lămâie
- sare
- piper măcinat
- 100 g smântână solidă
- 200 g smântână pentru gătit
- 2 linguriţe muştar franţuzesc
- 1 linguriţă praf de muştar
- 4 linguri cherry sec (sau vermut)
- 1 praf de zahăr
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 220 de grade C. Pui feliile de peşte într-un vas termorezistent întins, astfel încât să se acopere pe jumătate.
Stropeşti peştele cu suc de lămâie şi îl condimentezi cu sare şi piper.
Intr-un vas, amesteci bine cele 2 tipuri de smântână, praful de muştar, cherry-ul şi zahărul, apoi torni acest sos peste peşte.
Introduci vasul în cuptorul fierbinte şi laşi să se coacă peştele circa 12 minute (poziţia 4-5 a cuptorului pe gaz).
Serveşti peştele alături de cartofi fierţi în coajă sau orez şi salată.
Pofta buna!