Peste in crusta aurie
PrinteazaPeste in crusta aurie din: cod, cascaval, nuca, lamaie, unt, rosii, pesmet, faina, ulei de masline, boia, patrunjel, sare, piper.
- 800 g cod
- 150 g cascaval
- 60 g nuca
- 1 lamaie
- 50 g unt
- 2 rosii
- 4 linguri cu pesmet
- 2 linguri cu faina
- 70 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita cu boia
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata pestele si taie-l in bucati potrivit de mari. Stoarce zeama de lamaie si condimenteaza cu sare si piper. Tavaleste fiecare bucata prin faina si prajeste-le in doua linguri cu ulei incins.
Separat, rumeneste nuca intr-o tigaie sau in cuptor. Dupa ce s-a racorit tai-o marunt cu un cutit ascutit.
Intr-un castron, amesteca energic cascavalul ras cu nuca tocata, apoi cu pesmetul, boiaua, patrunjelul tocat fin si restul de ulei de masline.
Asaza bucatile de peste intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Pune amestecul de cascaval si nuca plus untul taiat cubulete.
Lasa la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute. Spre final, adauga rosiile si cateva felii de lamaie.
Peste in crusta aurie
Pofta buna!
Arata bine pestele!