Peste in crusta aurie

Printeaza

Peste in crusta aurie din: cod, cascaval, nuca, lamaie, unt, rosii, pesmet, faina, ulei de masline, boia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Peste_in_crusta_aurie

  • 800 g cod
  • 150 g cascaval
  • 60 g nuca
  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • 2 rosii
  • 4 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu faina
  • 70 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita cu boia
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata pestele si taie-l in bucati potrivit de mari. Stoarce zeama de lamaie si condimenteaza cu sare si piper. Tavaleste fiecare bucata prin faina si prajeste-le in doua linguri cu ulei incins.

Separat, rumeneste nuca intr-o tigaie sau in cuptor. Dupa ce s-a racorit tai-o marunt cu un cutit ascutit.

Intr-un castron, amesteca energic cascavalul ras cu nuca tocata, apoi cu pesmetul, boiaua, patrunjelul tocat fin si restul de ulei de masline.

Asaza bucatile de peste intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Pune amestecul de cascaval si nuca plus untul taiat cubulete.

Lasa la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute. Spre final, adauga rosiile si cateva felii de lamaie.

Peste in crusta aurie

Peste_in_crusta_aurie

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine pestele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.