Peste in crusta de susan din: fileuri de peşte sau trunchiuri de ştiucă, oua, seminte de susan, faina, condiment din legume uscate, sare, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte sau 2 trunchiuri de ştiucă 2 ouă 100 g seminţe de susan 3 linguri făină condiment din legume uscate sare 200 ml ulei pentru prăjit Mod de […]
Peste in crusta crocanta
PrinteazaPeste in crusta crocanta din: crap, ou, nuci, alune, patrunjel, pesmet, masline, rosii cherry, dovlecel, lamaie, ardei gras, ulei de masline, sare.
- 1 crap mai maricel
- 1 ou
- 50 g unt
- 200 g nuci
- 100 g alune
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri pesmet
- 200 g masline fara samburi
- 500 g rosii cherry
- 1 dovlecel
- 1 lamaie
- 1 ardei gras galben
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Curăţă peştele, tamponează cu un şervet, condimentează cu sare şi stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie.
Taie-l în bucăţi potrivite şi lasă-l la rece 15 minute.
Intre timp, zdrobeşte alunele şi nucile, trage-leîn puţin unt topit, apoi adaugă pătrunjelul tocat foarte mărunt şi pesmetul.
Trece bucăţile de peşte prin ou şi amestecul de alune şi nuci. Aşază-le într-o tavă, alături de felii de dovlecel, măslinele, ardeiul şi roşii cherry.
Stropeşte cu puţin ulei şi lasă la cuptor, la foc mod6?rat, 35-40 de minute.
Peste in crusta crocanta
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Peste in crusta cu cimbru si lamaie
Peste in crusta cu cimbru si lamaie din: peste întreg, sare grunioasă, lămâie, cimbru proaspăt. Ingrediente: 1 peste întreg 1 pungă sare grunioasă 1 lămâie 1 legătură cimbru proaspăt Mod de preparare: Incingi cuptorul la 260 °C. Cureţi peştele de intestine şi îl speli bine, păstrând solzii pe el. Tamponezi cu un şervet uscat şi pe […]
Pofta buna!