Peşte în crustă pe pat de salată
PrinteazaO reteta delicioasa de peste in crusta pe pat de salata din: file de salau, lamai, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, faina, otet de mere, iaurt, sare, salata verde, ciuperci, otet balsamic si ulei de masline.
- un kg file de şalău
- 2 lămâi
- sare grunjoasă
- piper negru boabe şi măcinat
- cimbru
- 4-5 căţei usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
pentru foaie:
- 125 g unt
- 200 g făină
- o liguriţă oţet de mere
- 75 g iaurt
- un praf sare
pentru garnitură:
- o salată verde
- 200-300 g ciuperci rumenite
- oţet balsamic
- ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se spală fileurile de şalău, se lasă la scurs şi se condimentează cu sare, cimbru amestecat cu usturoiul măcinat şi piper. Se pun apoi să fiarbă în apă cu sare şi, după ce au fiert, se scoate şi se lasă la scurs.
Separat, se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu untul moale, de la temperatura camerei, cu sare şi iaurt. Se frământă şi se obţine un aluat, care se întinde, se aşază în forma specială şi se pune şalăul fiert.
Se împachetează, se unge cu ou bătut pe deasupra şi se bagă în cuptorul încins. Se coace la temperatură constantă, ca să nu se ardă. Se scoate şi se serveşte cu salată verde cu ciuperci rumenite.
Peşte în crustă pe pat de salată
Pofta buna!