Peste in crusta de sare – usor de preparat
PrinteazaPeste in crusta de sare din: crap, rozmarin, portocale, boabe de fenicul, sare, albusuri.
- 2 crapi (de 600 g fiecare)
- 2 fire rozmarin
- 3 portocale
- 1 lingura boabe de fenicul
- 800 g sare
- 2 albusuri
Mod de preparare:
Se spala si se sterg pestii. Se spala 2 portocale si se taie felii subtiri, care se asaza in burtile pestilor, se adauga cate un fir de rozmarin.
Se asaza pestii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-o tigaie de teflon se prajesc semintele de fenicul, fara adaos de grasime; dupa 1 minut se adauga sarea, se amesteca si se ia de pe foc.
Se bat albusurile si se inglobeaza sarea cu fenicul.
Se acopera pestii cu aceasta compozitie, aplicata intr-un strat gros de 1,5 cm.
Se incinge cuptorul la 200C. Se asaza pestii intr-o tava si se coc la cuptor timp de circa 20 de minute, pana ce crusta devine aurie.
Se scot pestii din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de circa 10 minute.
Dupa aceea, li se indeparteaza crusta si se servesc.
Peste in crusta de sare
Pofta buna!