Peşte în crustă
PrinteazaO reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier.
- 700 g file de peste (cod, crap, merluciu)
- 1 cana pesmet
- 1/2 lingurite cu curry
- 1 lingura cu parmezan ras
- 2 oua
- 2-3 linguri cu faina
- sare
- 1/2 lingurita cu piper alb
- ulei de palmier pentru prajit
Mod de preparare:
Taie fileurile în bucăţi potrivite. Şterge-le bine cu un şervet, apoi freacă-le cu sare şi piper. Amestecă pesmetul cu curry şi bate ouăle spumă cu un praf de sare. Tăvăleşte fileurile prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi pune-le la prăjit în uleiul încins.
Lasă-le câte un minut, două pe fiecare parte, până se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă, iar când s-au scurs de ulei, presară parmezan pe ambele părţi. Serveşte cu legume sotate, cartofi natur şi lămâie.
Peşte în crustă
Pofta buna!