Peste cu branza
PrinteazaPeste cu branza din: fileuri de salau, oua, faina, cascaval, unt, otet, hot sauce, lamaie, nucsoara, marar, sare, piper alb.
- 800 g fileuri de salau (sau orice alt peste alb)
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 125 g cascaval
- 50 g unt
- 20 ml otet
- 1 lingurita hot sauce
- 1/2 lamaie
- nucsoara rasa
- 1 legatura marar
- sare si piper alb macinat
Mod de preparare:
Spălaţi fileurile de peşte, ştergeţi-le de apă. Stropiţi-le apoi cu zeama de lămâie, sosul picant şi oţetul, pudraţi-le cu sare şi piper după gust. Lăsaţi-le la frigider 15 min. Bateţi bine ouăle, adăugaţi făina şi caşcavalul ras, mărarul, un praf de nucşoară, sare şi piper după gust; frecaţi bine, până obţineţi un amestec omogen.
Ungeţi cu untul un vas termorezistent. aşezaţi fileurile de peşte într-un singur strat, apoi turnaţi peste ele compoziţia de ouă, verdeţuri şi brânză. Coaceţi cca 20 min, în cuptorul încins, la foc mediu. Serviti fierbinte.
Pofta buna!