Peste cu capere

Printeaza

Peste cu capere din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Peste cu capere

  • 1 crap (2-3 kg)
  • 4-5 cepe uscate
  • 2 ardei capia
  • 2 fileuri de anşoa
  • 1 cutie mare cu roşii în bulion
  • 200 ml vin alb sec/demisec
  • 1 lămâie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu capere
  • 1 roşie
  • pătrunjel verde
  • piper boabe + măcinat
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa solzişori şi o pune-o la călit/înăbuşit, cu usturoiul fâşii şi un praf de sare, în două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, adaugă ardeiul tăiat fâşii, piper măcinat, fileurile de anşoa mărun-ţite, condimentele uscate şi jumătate din vin.

Mai lasă 2-3 minute, amestecând.

Dă deoparte când e gata. Taie capul şi coada peştelui, taie-l pe burtă, eviscerează-l cu grijă (să nu spargi fierea). Taie-l bucăţi groase de trei degete.

Pune într-o tavă roşiile în bulion, toarnă compoziţia de ceapă, piperul boabe şi aşază bucăţile de peşte ca şi cum l-ai recompune.

Pune felii de lămâie şi felii de roşie, o linguriţă de capere, toarnă restul de vin şi acoperă cu folie. Dă la cuptor, la foc mic, vreo 40 de minute.

Scoate folia, adaugă restul de capere şi mai lasă-1 10 minute să prindă culoare.

Serveşte-l cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.