Peşte cu cartofi crocanţi julien
PrinteazaO reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper.
- 4 cartofi mici
- 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare
- 30 g unt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1/2 pahar de supă de peşte
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 rămurică de rozmarin
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi cartofii, tăiaţi-i julien subţiri şi puneţi-i într-o strecurătoare de metal. Aşezaţi strecurătoarea deasupra unei cra- tiţe şi lăsaţi să curgă peste ei un jet subţire de apă rece. Daţi peştele prin făină şi rumeniţi bucăţile pe ambele părţi, într-o tigaie termorezistentă, cu două linguri de ulei extravirgin de măsline şi cu untul.
Curăţaţi şi tocaţi ţelina, morcovul şi ceapa; adăugaţi tocătura la peşte şi căliţi totul 5 minute la foc potrivit. Stropiţi cu jumătate de pahar de supă de peşte şi lăsaţi să se evapore lichidul. Potriviţi de sare, asezonaţi cu piper proaspăt măcinat şi cu o lingură de pătrunjel tocat. Puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Scurgeţi cartofii şi uscaţi-i bine, tamponân- du-i cu hârtie absorbantă de bucătărie. Prăjiţi-i în mult ulei de măsline bine încins în prealabil şi aromatizat cu o rămurică de rozmarin. Scurgeţi-i şi scoateţi-i cu o spumieră pe măsură ce sunt gata, aşezaţi-i pe hârtie absorbantă de bucătărie ca să elimine excesul de ulei şi daţi-le un praf de sare.
Aranjaţi bucăţile de peşte pe farfurii, stropiţi-le cu sos, iar deasupra fiecărei bucăţi puneţi câte două linguri de cartofi julien. Serviţi fierbinte.
Peşte cu cartofi crocanţi julien
Poftă bună!