Peste cu ciuperci inabusite

Printeaza

Peste cu ciuperci inabusite din: peste, ciuperci, ulei sau unt, lapte, faina, branza.

Ingrediente:Peste cu ciuperci inabusite

  • 1 kg peşte fiert
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2-3 linguri ulei (unt)
  • 1 cană lapte
  • 1 lingură făină
  • circa 150 g brânză rasă (de preferat parmezan)

 

Mod de preparare:

Peştele fiert se curăţă de piele şi oase şi se taie în bucăţele mici.

Ciupercile se taie în feliuţe şi se înăbuşă într-o lingură de ulei (sau mai bine, de unt). Din făină, ulei şi lapte se pregăteşte un sos alb mai consistent: se pune făina în uleiul (untul) încins şi când s-a îngălbenit, se stinge cu laptele.

Intr-o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) bine unsă, se aşază 1 -2 straturi dde peşte alternând cu straturi de ciuperci amestecate cu sos şi brânză.

Deasupra trebuie să fie un ultim strat cu sos presărat cu brânză.

Se dă la cuptor ca să se rumenească. Sunt necesare 15-20 de minute ca să se facă bine.

Trebuie spus că acest fel de mâncare, foarte mult apreciat cândva, se pregăteşte din peşte nobil (morun, nisetru, cegă), dar nu este de dispreţuit niciun peşte mai comun, ca şalăul sau stiuca, sau chiar peştii oceanici.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.