Peste cu creveti in stil mediteranean
PrinteazaPeste cu creveti in stil mediteranean din: ulei de masline, usturoi, scortisoara, praf de chilli, coaja de portocala, vin alb, conserva de rosii, zahar, amestec de masline, file de peste alb, creveti, patrunjel, coaja de lamaie si pesmet.
- 3 linguri ulei de masline
- 8 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 baton de scortisoara de 5 cm sau 1/2 lingurita praf de scortisoara
- 1/2 lingurita praf de chilli
- 3×5 cm coaja de portocala
- 250 ml vin alb sau vermut
- 3×400 g conserva de rosii in suc, zdrobite
- 2 lingurite zahar
- 150 g amestec de masline, taiate in doua
- 800 g file de peste alb, taiat cuburi de 4 cm
- 300 g creveti uriasi, curatati de crusta
pentru garnitura de verdeata:
- patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 40 g pesmet
Mod de preparare:
Intr-un vas incinge uleiul si soteaza usturoiul 5 minute la foc mic. Adauga un praf de. scorţişoară şi chîm şi tine pe foc amestecând 1 min. Adaugâ coaja de portocală, vinul, roşiile, zahărul şi măslinele. Măreşte flacăra, adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarba 1 oră, amestecând frecvent.
Presară peştele şi creveţii şi amesteca. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbâ înăbuşit 10 min, pânâ când peştele se pătrunde. Pentru a prepara garnitura de verdeaţă, mărunteşte în tocătorul electric pătrunjelul, usturoiul, coaja de lămâie şi pesmetul şi adaugă sare şi piper.
Indepărtează coaja de portocală din vas şi presară garnitura deasupra. Serveşte fierbinte
Peste cu creveti in stil mediteranean
Pofta buna!