Peste cu curry (lotte)
PrinteazaPeste cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat, galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper.
- 1 bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g
- 40 cl sos de peste
- 1 lingura cu curry pudra
- 1 lingura cu lapte praf degresat
- 2 galbenusuri
- sucul de la 1 lamaie
- 100 g branza de vaci
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de toată pielea şi tăiaţi-l bucăţi groase. Spălaţi bucăţile
de peşte cu apă rece şi ştergeţi-le atent cu hîrtie absorbantă. Turnaţi sosul de peşte într-o cratiţă mare şi puneţi-l la fiert. Daţi drumul bucăţilor de peşte în sos şi lăsaţi să fiarbă 10-1 2 minute, în funcţie de grosime. Scurgeţi cu spumiera şi păstraţi la cald.
Lăsaţi sosul de peşte să scadă, apoi micşoraţi focul şi adăugaţi curry şi laptele praf, bătînd cu furculiţa pentru a se desface laptele praf.
Intr-un bol, frecaţi gălbenuşurile cu suc de lămîie şi brînză de vaci, adăugaţi 1 lingură din zeama în care a fiert peştele, apoi turnaţi conţinutul bolului în cratiţă şi amestecaţi bine. Lăsaţi să scadă pe foc domol 3-4 minute, amestecînd continuu.
Puneţi bucăţile de peşte în cratiţă şi încălziţi din nou, timp de 3-4 minute. Mutaţi peştele împreună cu sosul pe un platou cald şi serviţi imediat, cu garnitură de piure de fenicul cu lămîie.
Pofta buna!