Peste cu curry (lotte)

Printeaza

Peste cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat, galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper.

Ingrediente:Peste_6

  • 1 bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g
  • 40 cl sos de peste
  • 1 lingura cu curry pudra
  • 1 lingura cu lapte praf degresat
  • 2 galbenusuri
  • sucul de la 1 lamaie
  • 100 g branza de vaci
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de toată pielea şi tăiaţi-l bucăţi groase. Spălaţi bucăţile

de peşte cu apă rece şi ştergeţi-le atent cu hîrtie absorbantă. Turnaţi sosul de peşte într-o cratiţă mare şi puneţi-l la fiert. Daţi drumul bucăţilor de peşte în sos şi lăsaţi să fiarbă 10-1 2 minute, în funcţie de grosime. Scurgeţi cu spumiera şi păstraţi la cald.

Lăsaţi sosul de peşte să scadă, apoi micşoraţi focul şi adăugaţi curry şi laptele praf, bătînd cu furculiţa pentru a se desface lap­tele praf.

Intr-un bol, frecaţi gălbenuşurile cu suc de lămîie şi brînză de vaci, adăugaţi 1 lingură din zeama în care a fiert peştele, apoi turnaţi conţinutul bolului în cratiţă şi amestecaţi bine. Lăsaţi să scadă pe foc domol 3-4 minute, amestecînd continuu.

Puneţi bucăţile de peşte în cratiţă şi încălziţi din nou, timp de 3-4 minute. Mutaţi peştele împreună cu sosul pe un platou cald şi serviţi imediat, cu garnitură de piure de fenicul cu lămîie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.