Peste cu dulceata de ceapa
PrinteazaPeste cu dulceata de ceapa din: peste, broccoli, fasole, gulie, ceapa, ardei, zahar, otet, ulei, sare.
- 4 fileuri de peşte
- broccoli
- 300 g fasole verde
- 1 gulie
Pentru dulceaţa de ceapă:
- 100 g ceapă roşie
- 1 -2 ardei iuţi
- 60 ml oţet de vin roşu
- 100 g zahăr brun
- 60 ml oţet balsamic
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură cu ulei de măsline
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Fierbe al dente bucheţelele de broccoli, fasolea verde şi gulia tăiată bastonaşe, iar peştele pregăteşte-l simplu, pe grill sau într-o tigaie de teflon.
Curăţă ceapa şi ardeii, taie-le julien. Pune-le in uleiul încins cu puţină sare şi dafinul. Lasă un sfert de ora pe foc, adaugă zahărul brun şi amestecă.
După ce zahărul s-a topit, pune oţetul de vin şi balsamic şi lasă rână scade sosul, iar dulceaţa s-a legat. Dă deoparte.
Serveşte fiecare file de peşte pe pat de legume, cu dulceaţă de ceapă.
Pofta buna!