Peste cu fenicul la cuptor

Printeaza

Peste cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.

Ingrediente:Peste_cu_fenicul_la_cuptor

  • 2 bibani de mare, filetaţi
  • 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin
  • 1 ceapă roşie, tăiată subţire
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură frunze de oregano proaspete
  • câteva picături de Pernod (sau ouzo), opţional
  • sucul de la ½ de lămâie şi câteva feliuţe de lămâie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se crestează pielea de pe fileuri cu un cuţit ascuţit şi se asezonează. Se aşază feniculul şi ceapa într-o tavă mare pentru copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se sărează şi piperează. Se lasă la cuptor 7 minute.

Se scot legumele din cuptor şi se presară cu frunze de oregano. Se aranjează peştele deasupra. Se stropesc cu puţin Pernod şi suc de lămâie şi se aşază feliuţe de lămâie la capete. Se bagă din nou la cuptor pentru 7-10 minute sau până când este gata peştele; carnea trebuie să fie opacă şi pielea trebuie să se poată înlătura uşor. Se serveşte direct din tava de copt.

Peste cu fenicul la cuptor

Peste_cu_fenicul_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.