Peste cu fenicul si rosii cherry
PrinteazaPeste cu fenicul si rosii cherry din: macrou, fenicul, ardei iute, rosii cherry, capere, ulei de masline, lamaie, otet, oregano, tarhon, cimbru, sare, piper, smantana, usturoi, gulii.
- 4 bucăţi de macrou
- două bucăţi de fenicul
- un ardei iute
- 300 g roşii cherry
- o lingură cu capere
- 100 ml ulei de măsline
- o lămâie
- 30 ml oţet de mere
- o lingură cu oregano uscat
- 3 g tarhon
- 2 g cimbru
- sare
- piper
- smântână
- usturoi
- gulii
Mod de preparare:
Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se pune într-un bol. Se sărează, se lasă zece minute apoi se căleşte două minute în puţin ulei.
Se scoate cu o spumieră într-un bol, se presară cu piper, ardei iute tocat, oregano, cimbru şi tarhon. Se adaugă oţetuld e mere, se amestecă şi se lasă zece minute.
Macroul se curăţă de capete şi se eviscerează, se spală, se taie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se stropeşte cu suc de lămâie, se aşază deasupra feniculul călit cu tot cu marinata în care a stat şi se presară caperele.
Se adaugă restul de verdeaţă, se condimentează, se aşază în jurul lui roşiile cherry unse cu ulei şi condimentate şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu 25-30 de minute şi se serveşte imediat, alătuiri de roşiile coapte.
Peste cu fenicul si rosii cherry
Pofta buna!