Peste cu fenicul si rosii cherry

Printeaza

Peste cu fenicul si rosii cherry din: macrou, fenicul, ardei iute, rosii cherry, capere, ulei de masline, lamaie, otet, oregano, tarhon, cimbru, sare, piper, smantana, usturoi, gulii.

Ingrediente:Peste cu fenicul si rosii cherry

  • 4 bucăţi de macrou
  • două bucăţi de fenicul
  • un ardei iute
  • 300 g roşii cherry
  • o lingură cu capere
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lămâie
  • 30 ml oţet de mere
  • o lingură cu oregano uscat
  • 3 g tarhon
  • 2 g cimbru
  • sare
  • piper
  • smântână
  • usturoi
  • gulii

 

Mod de preparare:

Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se pune într-un bol. Se sărează, se lasă zece minute apoi se căleşte două minute în puţin ulei.

Se scoate cu o spumieră într-un bol, se presară cu piper, ardei iute tocat, oregano, cimbru şi tarhon. Se adaugă oţetuld e mere, se amestecă şi se lasă zece minute.

Macroul se curăţă de capete şi se eviscerează, se spală, se taie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropeşte cu suc de lămâie, se aşază deasupra feniculul călit cu tot cu marinata în care a stat şi se presară caperele.

Se adaugă restul de verdeaţă, se condimentează, se aşază în jurul lui roşiile cherry unse cu ulei şi condimentate şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu 25-30 de minute şi se serveşte imediat, alătuiri de roşiile coapte.

 

 

Peste cu fenicul si rosii cherry

Peste cu fenicul si rosii cherry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.