Peşte cu garnitură de legume
PrinteazaO reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin.
- 350 g peşte-pescar (bucăţi)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru legume:
- 200 g morcovi
- 200 g dovlecei
- 4 fire ceapă verde
- 2 fire civetă (sau ceapă verde)
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală morcovii. îndepărtează capetele dovleceilor şi spală-i sub jet de apă rece. Cu un cuţit bine ascuţit, taie morcovii şi dovleceii cuburi mici. Curăţă cepele şi toacă-le mărunt. Pune toate legumele într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins, căleşte-le la foc mare 5-6 minute (trebuie să rămână al dente), apoi pune-le sare şi piper, după gust, şi ţine-le la cald.
Despică peştele în două, pe lungime, scoate-i coloana vertebrală şi oasele, apoi taie cele două fileuri fâşii cu lăţimea de circa 2-3 cm. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, pune bucăţile de peşte şi prăjeşte-le 1-2 minute pe fiecare parte, la foc mare. Pune sare şi piper, după gust.
Aranjează pe farfurii fâşiile de peşte prăjit, în formă de evantai. Pune alături legumele călite, presară totul cu civetă (sau ceapă verde) tocată mărunt şi serveşte imediat.
Peşte cu garnitură de legume
Pofta buna!