Peşte cu ghimbir la gratar
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie.
- 4 peşti de cca 500 g
- 4cm rădăcină de ghimbir
- 2 linguri sos de soia
- 3 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi
- 1 ardei gras
- 6 cepe verzi
- 2 linguri ulei
- 75 ml supă de peşte
- sare
- piper
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se pregătesc peştii. Se decojeşte ghimbirul şi se taie felii; se amestecă cu sosul de soia. Se adaugă usturoiul pisat. Se taie felii ardeiul iute, cel gras şi ceapa. Se călesc toate într-o lingură de ulei.
Se toarnă supa şi sosul de soia, se lasă să dea într-un clocot şi se condimentează. Se condimentează şi peştii şi se stropesc cu ulei. Se frig 4-5 min. pe fiecare parte. Se servesc cu legume.
Peşte cu ghimbir la gratar
Pofta buna!