Peste cu hribi prajiti
PrinteazaPeste cu hribi prajiti din: peste, hribi, ulei, sare, piper, otet, zahar.
- 6 bucăţi de peşte, mare
- 500 g hribi sau ciuperci de cultură
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- oţet
- zahăr
Mod de preparare:
Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, separaţi codiţele, spălaţi în multe ape şi-i răsturnaţi într-o oală cu apă care clocoteşte, în care aţi pus 2 linguri de oţet, 1 lingură de zahăr şi 1 lingură de sare.
Fierbeţi 10 minute, scurgeţi, prăjiţi hribii în ulei. Scoateţi pe hârtie absorbantă. In uleiul rămas prăjiţi peştele, pe care l-aţi sărat, l-aţi piperat şi l-aţi trecut prin faină.
Repartizaţi peştele în farfurii, garnisiţi cu hribi, serviţi cald, cu pâine proaspătă şi vin alb sau rose.
Pofta buna!