Peste cu ierburi aromatice si lamaie
PrinteazaPeste cu ierburi aromatice si lamaie din: fileuri de peste, lamai, busuioc, menta, ulei de masline, unt, piper, sare.
- 4 fileuri de peste
- 2 lamai
- 1 crenguta de busuioc
- 1 fir de menta
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală lămâile, taie-le în rondele şi îndepărtează sâmburii cu vârful unui cuţit. Spală fileurile de peşte şi usucă-le cu un şervet. Taie mărunt frunzele de mentă şi busuioc.
Aşază în tavă rondelele de lămâie şi jumătate din frunzele de mentă şi pune deasupra fileurile de peşte. Stropeşte-le cu uleiul de măsline, dă-le cu sare şi piper şi adaugă menta rămasă. Acoperă tava cu folie alimentară şi las-o la frigider două ore.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Intre timp, topeşte untul într-un bol pe baie de aburi. Adaugă busuiocul tocat fin şi sare după gust. Serveşte peştele fierbinte, cu sos de busuioc.
Peste cu ierburi aromatice si lamaie
Pofta buna!