Peşte cu legume la cuptor
PrinteazaPeşte cu legume la cuptor
- 1 kg peşte (de orice fel)
- 1,5 kg cartofi
- 100 ml ulei
- 1 legătură mărar
- 4 cepe
- 2 ardei graşi
- 1 lingură condimente
- sare
- piper
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi şi speli peştele, apoi îl presari cu sare, piper şi condiment. Cartofii îi cureţi de coajă, îi speli şi îi tai cubuleţe, apoi îi pui la fiert în apă cu sare şi îi laşi să dea în clocot 5 minute.
Ceapa curăţată o tai fideluţă, o căleşti în ulei, apoi adaugi şi ardeiul tăiat. într-o tavă, pui cartofii peste care aşezi ceapa şi ardeiul călite, iar deasupra pui peştele.
Torni o cană mică de apă şi dai totul la cuptor pentru 10-15 minute. Serveşti pestele cald, cu mărar şi feliuţe de lămâie.
Poftă bună!