Peşte cu legume si maioneză de post
PrinteazaPeşte cu legume si maioneză de post
- 1 kg file de peşte
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 cutie ciuperci
- 200 g mazăre congelată sau din conservă
- 200 g fasole verde congelată sau de la borcan
- 1/2 căpăţână de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- condiment tip Delikat
- 1 salată verde pentru omat
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi morcovul, cartofii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, le tai bucăţele şi le fierbi în apă cu condiment după gust. Când sunt pe jumătate fierte, adaugi legumele decongelate şi trecute sub un jet de apă rece şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Scoţi apoi legumele fierte, le laşi să se scurgă şi pui peştele la fiert în zeama rămasă pentru 5-10 minute. Nu-l laşi pe foc mai mult pentru că se sfărâmă. Prepari apoi maioneza: cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l freci cu ulei până obţii o maioneză.
Scurgi şi speli bine ciupercile, le tai felii şi le amesteci cu legumele fierte şi maioneza de usturoi. Aşezi apoi peştele şi legumele pe un pat de salată. Presari verdeaţa tăiată fin şi mâncarea e gata.
Peşte cu legume si maioneză de post
Poftă bună!